17 października 2019 r.Nowy spin-off z UW: szkodliwy chrom można wyeliminować bez szkody dla efektów wizualnychNa Uniwersytecie Warszawskim powstała spółkaspin-off o nazwie Inelco, która specjalizuje się w produkcji innowacy
Warszawa, 21 lipca 2020Informacja prasowaNawalne deszcze a susza. Czy Polsce w dalszym ciągu zagraża susza?Zasoby wód powierzchniowych w Polsce wynoszą około 1,6 tys. m3/rok/osobę, podczas gdy średnia dla Europy jest niemal 3
Czwarte największe miasto w Polsce. Najdłuższa ulica handlowa w Europie. Ścisła czołówka zwycięzców w światowym rankingu Lonely Planet na najciekawszą destynację 2019 roku. Czy wiecie już o jakim mieście mowa? Oczywiście
Jak skompletować wyprawkę dla naszego ucznia i nie stracić nerwów? Początek roku szkolnego to duże przeżycie zarówno dla uczniów, jak i ich rodziców. To często niestety także nadwyrężenie portfela i nerwów podczas zakup
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 20 czerwca 2018Zgrabne i zdrowe nogi chciałaby mieć każda z nas – niestety z wiekiem często jest o to coraz trudniej. Brak ruchu, zła dieta, nadwaga czy siedzący tryb życia to czynniki, które spr
Warszawa, 19 marca 2020Informacja prasowaZmiany klimatu istotnie wpływają na różnorodność biologiczną:prawie jedna czwarta gatunków Europy zagrożona wyginięciem Przełomowy Raport z Oceny Globalnej Różnorodności Biolog
Data 20 08 2020Przemysł 4.0 to więcej niż roboty – kiedy Polska wkroczy w erę cyfrową?GDAŃSK – Z przemysłem 4.0 kojarzą się głównie automatyzacja i roboty. Tych ostatnichw polskich zakładach ma być w tym roku już p
Informacja prasowaWarszawa, 17.07.2018r.Raporty Unii Europejskiej dotyczące strat żywności wskazują, że wynoszą one ponad 173 kg rocznie w przeliczeniu na mieszkańca. Za część z nich odpowiedzialna jest branża transportowa
Kolejny obiekt pod marką B&B HotelsSieć wygodnych hoteli ekonomicznych B&B Hotels, posiadająca swoje obiekty w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Katowicach, Łodzi i Toruniu, zawitała właśnie na Podhale.1 października
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Zapraszamy na obiad! Na dobry początek tatar, później krem z brokułów i stek z polędwiczki, a na deser sernik. Inspiracjami kulinarnymi dzielą się laureaci programu promocyj