Warszawa, 19 marca 2020Informacja prasowaZmiany klimatu istotnie wpływają na różnorodność biologiczną:prawie jedna czwarta gatunków Europy zagrożona wyginięciem Przełomowy Raport z Oceny Globalnej Różnorodności Biolog
Radość konsumentów, paraliż sądów i mniej kapitału na kredytyZa korzystny dla frankowiczów wyrok Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej najpewniej zapłacą klienci banków. Kredyty hipoteczne nie będą tak łatwo dost
Informacja prasowa4 stycznia 2019, WarszawaNowy Rok – nowy ja. Niemal wszyscy, co roku w styczniu, jesteśmy gotowi na wprowadzenie życiowych zmian. Noworoczne postanowienia dotyczą prawie każdego obszaru naszego życia. Najczę
IP Box: 5% zamiast 19% podatku od dochodów z praw własności intelektualnej. Jak to wykorzystać?18 czerwca 2019Od 2019 r. polscy przedsiębiorcy mogą korzystać z długo wyczekiwanego instrumentu wsparcia działalności tzw. IP B
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”.
Informacja prasowaWarszawa, 13 sierpnia 2019 r.Nie trać czasu w korku! 4 porady, jak produktywnie wykorzystać czas na zatłoczonej ulicyJeżeli pracujesz lub mieszkasz w dużym mieście i wyjeżdżasz na ulice w okolicach porannyc
12 lutego 2018, WarszawaPiosenki dla singli – jak nie przejmować się Walentynkami i wprowadzić się w power nastrójNadszedł luty, a z nim walentynkowa gorączka. W sklepowych witrynach pojawiają się dekoracje z motywem s
¬Włocławek, 12 lutego 2018 r.Babeczki i miłosne kupony – przewrotny pomysł na WalentynkiNie trzeba wiele, by wyrazić gorące uczucia. Wystarczy dobry pomysł i odrobina zaangażowania. Niech Walentynki będą tylko pretekste
Mistrzowskie spotkanie z Bartkiem Zmarzlikiem w Novotel Poznań CentrumŚwięto fanów żużla w Poznaniu!W piątek 24 stycznia Novotel Poznań Centrum stał się centrum sportowych emocji. Hotel gościł Bartosza Zmarzlika, indywidu
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi