Informacja prasowa Warszawa, 23.01.2018 r. Komisja Europejska chce ujednolić przepisy dla pracowników delegowanych w całej UEPrzewodniczący Komisji Europejskiej, Jean-Claude Juncker, w podsumowaniu 2017 roku, przedstawił propoz
Warszawa, 17 października 2019Informacja prasowaGospodarka wodna a zmiany klimatuWoda warunkuje egzystencję każdego żywego organizmu, a niemal wszystkie gałęzie gospodarki potrzebują jej do prowadzenia swojej działalności.
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”.
Informacja prasowaPrzasnysz, 02.09.2019 r.Do szkoły na rowerze. Jak zabezpieczyć pojazd przed kradzieżą?Rowery wymagają odpowiednich zabezpieczeń przed kradzieżą. Dobrze wiedzieć, jak chronić swój jednoślad przed zainter
Warszawa, 14 maja 2018 Informacja prasowaNie płacisz rachunków na czas?Oto z jakimi konsekwencjami musisz się liczyćUpomnienie mailem, przypomnienie o płatności smsem, w końcu pisemne wezwanie wysłane pocztą z groźbą egz
Warszawa, 25 czerwca 2020 r.Czym jest walking? Maszeruj jak Robert Korzeniowski!Nowy masowy trend wśród aktywnych PolakówCiepłe letnie i słoneczne dni zachęcają do wyjścia z domu oraz aktywnego spędzania wolnego czasu – s
30 stycznia 2020 r.Naukowcy z UW przedstawili ekonomiczną i ekologiczną alternatywę dla gospodarki ściekowej na terenach wiejskichWedług danych GUS 45% mieszkańców wsi nadal nie jest objętych systemem kanalizacji. Co dzieje s
Informacja prasowaPrzasnysz, 27.05.2019 r.Na co zwrócić uwagę podczas zakupu roweru?Określ swoje potrzeby oraz budżetCoraz większy nacisk na zdrowy styl życia, ruch na świeżym powietrzu i sportową aktywność sprawiają,
Jerrie van do Kop to pierwszy w historii kiteboarder na Kilimandżaro. Aby tego dokonać odbył 400 kilometrową podróż po Tanzanii wykorzystując jedynie siłę wiatru. Niezwykłą przygodę Jerriego van de Kopa można zobaczyć w f
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zd