Znamy triumfatorów XVIII edycji Turnieju „Z Podwórka na Stadion o Pucharu Tymbarku”Za nami kolejna, XVIII edycja organizowanego przez Polski Związek Piłki Nożnej Turnieju „Z Podwórka na Stadion o Puchar Tymbarku”. 2 maja
Informacja prasowaWarszawa, 7 grudnia 2016 r.Bakalie – świąteczny „must have” nie tylko w kuchni Świąteczny dom pachnie korzennymi przyprawami i bakaliami. Stały się one nieodłącznym składnikiem przygotowywanych s
Plan z datą realizacji – 9 nowych sklepów KiK w sezonie wakacyjnymRynek centrów handlowych w Polsce można określić mianem dojrzałego, czego objawem jest chociażby przybierający na sile trend modernizacji i przebudowy istnie
Informacja prasowaZdradliwa klimatyzacja.Wraz z coraz cieplejszą aurą wielu z nas nie wyobraża sobie funkcjonowania bez klimatyzacji. Jednak nagminne korzystanie z jej dobrodziejstw i chłodnego nawiewu sprzyja wysuszaniu i probl
Informacja prasowaWarszawa, 12 września 2019 r.Zwykłe urządzenie do mierzenia czasu? Nic bardziej mylnego. Zegarek to dziś zdecydowanie coś więcej. Jakimi kryteriami najczęściej kierujemy się, by wybrać ten, który najbardz
Euro Styl S.A, właściciel terenu sąsiadującego z Salą BHP i Europejskim Centrum Solidarności, rozpocznie na nim budowę lokali mieszkaniowych i usługowych. Koncepcja zabudowy powstała we współpracy z Narodowym Instytutem Dzie
Informacja prasowaWrzesień 2019Elektromobilność w Polsce – czy ekologiczna alternatywa to realna przyszłość?Oprócz walki z alarmującymi zmianami klimatycznymi, aspekt elektryfikacji transportu to również źródło pozysk
Zmiana czasu na zimowy – co z tachografem?W weekend tj. w nocy z 26 na 27 października przestawiamy zegarki na czas zimowy (z godziny 3 na godzinę 2). Co w sytuacji zmiany czasu letniego na zimowy powinni zrobić kierowcy, aby mie
Warszawa, 17 października 2019Informacja prasowaGospodarka wodna a zmiany klimatuWoda warunkuje egzystencję każdego żywego organizmu, a niemal wszystkie gałęzie gospodarki potrzebują jej do prowadzenia swojej działalności.
W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny