Informacja prasowa z d. 10.10.2019Największe wydarzenie naukowe w Polsce.Gdynia E(x)plory Week startuje 23 październikaProjekty badawcze młodych naukowców z całego kraju, dyskusje ekspertów dotyczące przyszłości polskich sz
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zd
Informacja dla mediówLay’s i gwiazdy światowego futbolu nakręcają emocje na stadionieWarszawa, 4 marca 2020 r.Ruszyła ogólnoeuropejska kampania reklamowa ulubionej na całym świecie marki przekąsek – Lay’s. W pełnym e
Warszawa, 6 grudnia 2017 r.Utrzymanie idealnego porządku w mieszkaniu nie jest proste, zwłaszcza w obliczu natłoku innych obowiązków. Sposoby są różne – niektórzy wybierają na sprzątanie jeden konkretny dzień w tygod
Informacja prasowa25 stycznia 2019, WarszawaKażdego roku na całym świecie zużywa się ogromne ilości papierowych kubków. Z każdą aromatyczną kawą czy smakowitą herbatą kupioną w jednorazowym opakowaniu tony odpadów rosn
komunikat prasowy 4 czerwca.2019Europa Środkowo-Wschodnia kontra stara Unia.Oto prawdziwy powód powstania pakietu mobilności.W 2017 roku kierowcy polskich przedsiębiorstw transportowych przejechali ponad 335 milionów tonokilome
Informacja prasowa27 listopada 2018, WarszawaAndrzejki to wyjątkowy dzień, będący często jedną z ostatnich okazji do wyszalenia się przed Adwentem. Są doskonałym pretekstem do zorganizowania w swoim domu niepowtarzalnej impr
Jaka powinna być idealna spacerówka? Zwrotna, lekka w prowadzeniu, wygodna. Na tyle duża, aby zapewniała dziecku wygodę podczas spaceru, jednocześnie zaś na tyle kompaktowa, aby po złożeniu (szybkim i nieskomplikowanym) zmieś
Sprawdź praktyczne porady przed pojawianiem się lutowych przymrozkówPrzed nami uderzenie ostrej zimy i intensywnych opadów śniegu. Jak przewidują synoptycy mroźne powietrze nadciągające z Rosji i Skandynawii pojawi się w Pol
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi