28 grudnia 2017, WarszawaPrzepis na udaną domówkę sylwestrowąWraca moda na imprezy organizowane w domu. Chcąc spotkać i pobawić się w towarzystwie przyjaciół i znajomych, coraz częściej decydujemy się na taką formę zab
Warszawa, 21 września 2017 rokuPrawie dwie trzecie małych i średnich przedsiębiorstw (65%) odczuwa niepokój wywołany globalną sytuacją gospodarczą, a tylko 7% wskazuje handel międzynarodowy jako najlepszy kierunek rozwoju sw
Informacja prasowa – PrestoMARZEC 2018Witaj wiosno!Rozpocznij sezon z PrestoOdetchnijmy po mroźnej zimie i cieszmy się coraz dłuższymi, ciepłymi dniami, budzącą się do życia przyrodą i zapachem kwitnących kwiatów.
Informacja prasowa 29 listopada 2018, WarszawaKażdego roku Święta Bożego Narodzenia przyprawiają nas o prawdziwy zawrót głowy. Przedświąteczne porządki, pieczenie makowców, lepienie uszek i kupowanie prezentów pod choink�
Słodycze, alkohol, drobna elektronika – jakie prezenty rozdają pracodawcy na święta?Przedsiębiorcy w okresie świątecznym często decydują się na zorganizowanie specjalnych upominków dla dzieci ich pracowników, samych prac
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
Myśląc o górach oczami wyobraźni widzimy przede wszystkim bajeczne krajobrazy. Tymczasem rejony położone wysoko ponad poziomem morza wyróżnia znacznie więcej, niż tylko malownicza rzeźba terenu. Nietypowe położenie geograf
Nowy rok – nowy uczeń. Jak się przygotować na powrót do szkoły?Powrót do szkoły to zdecydowanie emocjonalne przeżycie dla dziecka i jego rodzica. Jednak obok doświadczeń uczuciowych, dosięga nas także proza życia – ro
Warszawa, 20.03.2018r.PIT 2018.Ulgi, wzrost kwoty wolnej od podatku, pomoc w rozliczeniuDo 30 kwietnia br. mamy obowiązek złożyć PIT. W tym roku nie rozliczy nas już pracodawca. – Musimy rozliczyć się samodzielnie, ale
Polne smaki – jadalne kwiaty i zioła w wakacyjnym menuNie trzeba być właścicielem ogrodu, by zbierać plony. Wystarczy wykorzystać w kuchni dziko rosnące rośliny, aby przekonać się, że stanowią one smaczne dopełnienie n