Refleksje articles

Za 40 lat ryby mogą zniknąć z mórz i oceanów

Za 40 lat ryby mogą zniknąć z mórz i oceanów

Wypowiedź: Justyną Zajchowską, specjalistką WWF Polska ds. zrównoważonego rybołówstwa. Około 30% światowych zasobów ryb jest przełowionych, a aż 60% poławianych na najwyższym możliwym poziomie. Problem jest na tyle poważny, że bez podjęcia odpowiednich działań za 40 lat poławiane ryby mogą zniknąć z mórz i oceanów świata, a tym samym ze sklepów i naszych stołów.…

Przygotowanie stawów do jazdy na nartach

Zanim wyjedziemy na narty, należy oprócz sprzętu, przygotować przede wszystkim nasze stawy. W tym celu stosujmy dietę bogatą w białko, kolagen oraz witaminę D i C. Można wspomóc się suplementami z alg, które zawierają dobrze przyswajalne minerały. Poza tym należy regularnie ćwiczyć, aby zadbać o ruchomość stawów, jak i ogólną kondycję organizmu.…

PRZYGOTUJ DOMÓWKĘ Z MARIETĄ MARECKĄ.

INFORMACJA PRASOWA Warszawa, 31-01-2018 PRZYGOTUJ DOMÓWKĘ Z MARIETĄ MARECKĄ. “DRINKI I PRZEKĄSKI Z MARIETĄ” DOSTĘPNE W BIEDRONCE Marieta Marecka, znana felietonistka, autorka książek kulinarnych i prezenterka telewizyjna wydała limitowaną serię przepisów na karnawałowe spotkania „Drinki i przekąski z Marietą”. Nowością jest praktyczna i wygodna forma publikacji – czyli 52 karty 2 w 1.…

Termo Organika radzi jak walczyć ze smogiem w domu

Informacja prasowa, Warszawa 31 stycznia 2018r. Jakość powietrza w Polsce pozostawia wiele do życzenia, stąd niechlubny tytuł europejskiego rekordzisty w zanieczyszczeniu pyłami. Co ciekawe, największymi trucicielami powietrza nie są samochody czy przemysł, ale nieocieplone lub słabo ocieplone budynki! Niestety, niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że to właśnie termomodernizacja budynków uznawana jest za jeden z najlepszych sposobów walki ze smogiem.…

Autorskie potrawy młodych kucharzy z Kurczakiem Zagrodowym

Informacja prasowa: Sedar S.A. Grudzień 2017 Autorskie potrawy młodych kucharzy z Kurczakiem Zagrodowym Finał VII edycji projektu „Gotuj lokalnie” „Gotuj lokalnie” to program skierowany do szkół gastronomicznych w całej Polsce, który ma na celu poszerzanie umiejętności kulinarnych uczniów oraz nauczycieli, a także promowanie polskich, lokalnych produktów.…
Top