Tag Archives: Wielkanoc

Wielkanocny wyjazd? Wyjdź poza utarte szlaki i odwiedź Szczawnicę

Wielkanocny wyjazd? Wyjdź poza utarte szlaki i odwiedź Szczawnicę

Wielkanocny wyjazd? Wyjdź poza utarte szlaki i odwiedź Szczawnicę Polacy są narodem przywiązanym do tradycji. Święta to czas rodzinnych spotkań. Jednak coraz więcej osób postanawia spędzać je inaczej niż przy domowym stole, zamiast tego wybierając wspólny wyjazd i aktywny wypoczynek. Największym wyzwaniem przy tego typu urlopach jest wybór miejsca, które zapewni rozrywkę i odpoczynek dla każdego członka rodziny.…

Wielkanocny wyjazd? Wyjdź poza utarte szlaki i odwiedź Szczawnicę

Wielkanocny wyjazd? Wyjdź poza utarte szlaki i odwiedź Szczawnicę Polacy są narodem przywiązanym do tradycji. Święta to czas rodzinnych spotkań. Jednak coraz więcej osób postanawia spędzać je inaczej niż przy domowym stole, zamiast tego wybierając wspólny wyjazd i aktywny wypoczynek. Największym wyzwaniem przy tego typu urlopach jest wybór miejsca, które zapewni rozrywkę i odpoczynek dla każdego członka rodziny.…

ZUPA CHRZANOWA Z CHRUPIĄCYMI GRZANKAMI

NA WIELKANOC NIE TYLKO ŻUR ZUPA CHRZANOWA Z CHRUPIĄCYMI GRZANKAMI Składniki: – kości wędzone ½ kg – marchew 1 średnia szt. – seler ½ średniej szt. – woda 2l – liść laurowy 3 szt. – ziele angielskie 5-6 ziarnek – chrzan 1 mały słoiczek – śmietana kwaśna 18% 300ml – mąka 1 łyżka – sól, pieprz i majeranek do smaku – czosnek 3 ząbki – konfitura żurawinowa 1 łyżka – jajka ugotowane na twardo – Bagietka do odpieku np.…

Regionalna słodka Wielkanoc z bakaliami

Informacja prasowa Warszawa, 10 kwietnia 2017 Regionalna słodka Wielkanoc z bakaliami Receptury tradycyjnych wielkanocnych słodkości przekazywane są w rodzinach z pokolenia na pokolenie. Sukces doskonałego mazurka, tkwi nie tylko w odpowiedniej kruchości ciasta, ale również w użytych do przepisu bakaliach. Drożdżowa chałka z migdałami i żurawiną, która popularna jest na Mazowszu, Górnym Śląsku i Podhalu, powinna zachwycać wilgotnym, doskonale wyrośniętym ciastem, natomiast tradycyjna szarlotka, bardzo popularna w Małopolsce, może zostać przygotowana w zupełnie nowej odsłonie, ważne, abyśmy nie zapomnieli, podczas pieczenia o dodaniu migdałów, które nadadzą wypiekowi wyrafinowanego smaku.…

Regionalna słodka Wielkanoc z bakaliami

Informacja prasowa Warszawa, 10 kwietnia 2017 Regionalna słodka Wielkanoc z bakaliami Receptury tradycyjnych wielkanocnych słodkości przekazywane są w rodzinach z pokolenia na pokolenie. Sukces doskonałego mazurka, tkwi nie tylko w odpowiedniej kruchości ciasta, ale również w użytych do przepisu bakaliach. Drożdżowa chałka z migdałami i żurawiną, która popularna jest na Mazowszu, Górnym Śląsku i Podhalu, powinna zachwycać wilgotnym, doskonale wyrośniętym ciastem, natomiast tradycyjna szarlotka, bardzo popularna w Małopolsce, może zostać przygotowana w zupełnie nowej odsłonie, ważne, abyśmy nie zapomnieli, podczas pieczenia o dodaniu migdałów, które nadadzą wypiekowi wyrafinowanego smaku.…
Top