Refleksje articles

Studia czas start! 5 typów studenta, o których nie miałeś pojęcia

Studia czas start! 5 typów studenta, o których nie miałeś pojęcia

Informacja prasowa Warszawa, 3 października 2017 Studencie! Najwyższy czas zakończyć swoje najdłuższe wakacje! Wkrótce powrócisz do edukacyjnych obowiązków, wykładów i przyjaciół. Spotkania towarzyskie wymagają jednak odpowiedniej oprawy, dlatego warto spędzić je w towarzystwie doskonałych przekąsek Słona Ona, O!Żesz Sezam, Cud Miód, Koko Loko i Love Las – to gwarancja udanej zabawy!…

Smacznie, zdrowo, pomarańczowo, czyli jesienne barwy na talerzu

Smacznie, zdrowo, pomarańczowo, czyli jesienne barwy na talerzu Jesień, pomimo kapryśnej pogody, to zdecydowanie jedna z najbardziej urokliwych pór roku. Zachwycające kolory obecne w przyrodzie oraz warzywa i owoce, typowe dla schyłku lata, to nieograniczone źródło kulinarnych inspiracji. Ciepła paleta jesiennych barw może pokolorować również nasze codzienne menu, jeśli zdecydujemy się na wykorzystanie dwóch najważniejszych sezonowych smakołyków – marchewki i dyni.…

5 kroków jak nauczyć babcię korzystania z Internetu

Warszawa, 5 października 2017 r. 5 kroków jak nauczyć babcię korzystania z Internetu Czym tak naprawdę jest Internet? Dlaczego w dzisiejszych czasach warto z niego korzystać? Czym różni się poczta elektroniczna od tradycyjnej? Przed koniecznością udzielenia odpowiedzi na te z pozoru proste pytania staje każdy, kto postanawia wprowadzić swoich rodziców lub dziadków do cyfrowego świata.…

Jak bezpiecznie czytać książki w dobie komputerów?

Informacja prasowa Warszawa, 10 października 2017 r. W czasach zdominowanych przez nowoczesne technologie często zapominamy o tym, że nie tylko one stanowią dla nas wyzwanie. Dużą uwagę powinniśmy przyłożyć do zagadnienia profilaktyki wzroku przy pracy z urządzeniami elektronicznymi. Jednak, czy na pewno czytając „normalną” książkę mniej obciążymy swój wzrok niż przy kontakcie z e-bookiem?…

Pikantnie i rozgrzewająco – ostre menu idealne na jesień

Pikantnie i rozgrzewająco – ostre menu idealne na jesień Coraz niższe temperatury na dworze skłaniają przede wszystkim do zmiany garderoby. Tymczasem równie skutecznie, co strój „na cebulkę”, rozgrzeją nas składniki, które dodamy do jesienno-zimowego jadłospisu. Zarówno papryczka chili, jak i jej pikantni kuzyni – pieprz czarny, cayenne, kurkuma, a nawet imbir – swoim ostrym smakiem przegnają wrażenie chłodu, a na dodatek pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie.…
Top